Shopping i Madrid

Madrid

Shopping med et middels budsjett er best i Calle Preciados og Calle del Carmen, rett ovenfor Sol, hvor du finner de spanske storkjedene Corte Inglés og Zara, men også mindre forretninger. Rundt Plaza Mayor er det mer eksentriske, små designbutikker og snåle suvenirforretninger. I homsebydelen Chueca finner du trendy småbutikker, mens det blir mer elegant og eksklusivt rundt Salamanca. Det mest eksklusive innen designmote finner du i Calle Serrano og i bydelen med samme navn.

El Rastro, Calle Ribera de Curtidores, Metro La Latina, Embajadores. Et enormt søndagsloppemarked som har 500 års tradisjon i Madrid. Her er det som det skal være på et marked, og det meste får plass, alt fra antikviteter til t-skjorter og muttere. Hovedgatene er Calle Ribera de Curtidores og Calle de los Embajadores.

Centro Comercial La Vaguada, Avenida Monforte de Lemos 36, Barrio del Pilar, tlf 91-730 10 00. Det største shoppingsenteret i Madrid med 350 butikker. Det ligger et stykke utenfor byen, men det er lett å komme hit i metro. Stasjonen heter Barrio del Pilar.

Lavinia
, Calle José Ortega y Gasset 16, Salamanca, tlf 91-426 06 04. Hevder å være Europas største vinbutikk. Hvordan dette nå enn er, så består forretningen av to veldesignede etasjer fulle av vin. Kyndig og flerspråklig personale.

El Corte Inglés, Calle Preciados 3, tlf 91-379 80 00. Hovedkvarteret for Spanias største varehuskjede i øvre mellomklasse, med klær, mat, foto- og elektronikkbutikker.

Museo del Jamón, Carrera de San Jerónimo 6, Huertas & Santa Ana, Metro Sol, tlf 91-308 05 05. På tross av navnet er dette ikke et museum, men en bar- og butikkjede som er spesialisert på skinker. Her falbys et svært godt utvalg av spekeskinker, oster og pølser som henger til tørk på kroker eller ligger i hyllene i et kafémiljø. Et godt sted for å prøvesmake forskjellige typer jamón serrano, luksusutgaven pata negra eller andre varianter av den lufttørkede spanske spekeskinken.

Patrimonio Comunal Olivarero, Calle Mejía Laquerica 1, ovenfor Chueca, Metro Alonso Martinez, tlf 91-308 05 05. En olivenoljespesialist som har et svært stort utvalg av spansk olivenolje, inkludert flere egne sorter.

ABC Serrano. Calle Serrano 61 & Paseo de la Castellana 64, Salamanca, Metro Rubén Darío, tlf 91-577 50 31. Et eksklusivt varemagasin i fem etasjer med blant annet mote, sportsartikler, håndverk og smykker
Header
Subject
Body
Footer