Billige flybilletter til Kuala Lumpur

Spania - en solsikker feriedestinasjon


Si Spania, og mange forestiller seg sol og siesta. Men landet har så mye mer. Spania er eventyrlig natur, godt klima, vakker kunst og en særegen arkitektur. Ute på bygda vrimler det av små, sjarmerende landsbyer, som alle har en ting til felles, samme hvor små de måtte være: De har en sentrumsplass, Plaza Mayor.

Spania består av 17 autonome provinser, og folket er til en stor grad lokalpatrioter. De er klar for en spøk, men ikke om seg selv og absolutt ikke om den lokale fotballklubben. Spanjolen tilbringer det meste av døgnet utenfor hjemmet, og døgnrytmen er helt annerledes enn den vi har. Det er når kvelden faller på at folkelivet på Plaza Mayor for alvor begynner.  Gamle som unge møtes for å spille backgammon, sladre og løse verdensproblemer. Samtidig koser man seg med en tapas - en liten appetittvekker - på barene før det er tid for middagsmåltidet, noe man sjelden inntar før klokken elleve på kvelden. Nattelivet kommer ikke i gang før etter midnatt, og den som vil feste på skikkelig spansk manér, ser ikke igjen hotellrommet før ute i de små morgentimene.

Om det er livlig på kvelden og på natten, så er tempoet merkbart lavere på formiddagen, før det er tid for lunsj, som er det viktigste måltidet for dette matglade folket. Så endelig, er det tid for siestaen.

Header
Subject
Body
Footer