Billige flybilletter til Kuala Lumpur

2000-06-07 Uppsala-selskap lanserer nytt reisebyrå på Nettet

onlineI dag lanseres reisebyråsiden www.seat24.se på Internett. Bak satsingen står Uppsala-selskapet Seat24 Travel AB med VD Ralph Axelson i spissen.

- Dette er kjempespennende. Vi har analysert reiselivsbransjen og tror at det er plass til oss også i det svenske markedet, sier Ralph Axelson.

Nystartede "Seat24" tilbyr bedrifter og privatpersoner å bestille flybilletter, dvs. rutefly, via Internett. Målet er at Seat24 skal være etablert i Norden i begynnelsen av 2001 og forhåpentligvis i nye markeder ute i Europa innen to år.

- Vii vet at lave kostnader og en smart teknisk løsning er viktig for at vi skal kunne lykkes. Ønsker man flybilletter til en bra pris samtidig som det skal være raskt og enkelt å bestille dem, da er Seat24 et bra valg, lover Ralph Axelson, som har mangeårig erfaring fra reiselivsbransjen, sist som ansvarlig for driften av Carlson Wagonlit Travels' forretningsreisebyråer (44 kontorer) i Skandinavia.

Hvorfor etablering i Uppsala?

- Det er et naturlig valg siden vi som står bak selskapet bor her. Det er kort vei til Stockholm og Arlanda, og det finnes en bred IT-kompetanse i Uppsala. Dessuten finnes noen av Sveriges beste muligheter for utdannelse innen reiseliv her gjennom Yrkesakademin, sier Ralph Axelson.

Hvem står bak Seat24 Travel AB?

- I tillegg til Ralph Axelson, består styret av Chsrister Wallberg, Uppsala; VD TenFour (tidligere hos bl.a. Pharmacia og Pricer) Martin Axelson, Uppsala, tildl. bankdirektør; og Olle Östlund, Uppsala, IT-konsulent.

Fakta om reiser og Internett: Man anslår at det omsettes ruteflybilletter i Skandinavia for ca. 50 milliarder SEK i år 2000. Av disse bestilles ca. 2 % online. Online-salget forventes å øke vesentlig i årene som kommer. (Kilde: Scandinavian online Travel Report 99) Dagens Industri publiseret 28. april i år en undersøkelse blant Sveriges befolkning om hav de kunne tenke seg å kjøpe på Internett. Høyest opp kom nettopp reiser med et positivt svar fra 62 % av de spurte.

Header
Subject
Body
Footer