Best Deals - Flyg till Dubai- Emirates

2001-06-14 Nettreisebyrået Seat24 går inn i det norske markedet

Nettreisebyrået Seat24 åpner nå også tjenestene sine for det norske markedet. Nyetableringen følger etter stor framgang på det svenske reisemarkedet med uavbrutt vekst og god økonomi. Samtidig øker bestillinger av reiser på nettet kraftig.

Uppsala-bedriften Seat24 tilbyr nå også tjenestene sine på det norske markedet. Siden juni i fjor har de drevet en automatisert flybestillingstjeneste på www.seat24.com. Kunden bestiller selv enkelt og effektivt på nettet og får svar umiddelbart. En bestilling skal kunne avsluttes på 2 minutter, samtidig som systemet sikrer at man blir tilbudt den laveste prisen.

- Dette blir det første skrittet i en planlagt internasjonalisering, sier Ralph Axelson, adm.dir. i Seat24. Det norske markedet er helt klart interessant. Vi har allerede i dag et stort antall norske besøkende på vår svenske web-side. Det er nemlig klart lønnsomt for norske reisende å reise fra Sverige.

Seat24 har vokst kraftig siden starten - vekstraten siden årsskiftet er hele 70 % per måned. En undersøkelse fra markedsundersøkelsesbyrået Market Watch viser at bestillinger av privatreiser via Internett har økt med 31 % i løpet av et år. Til tross for den store veksten har Seat24 vist at med streng kostnadskontroll og enkle forretningskonsepter er det faktisk mulig å bli lønnsomme innen e-handel. Selskapet har lenge drevet med overskudd.

Markedsundersøkelsesbyrået Netsurvey viste nylig at ca. 80 % av Internett-brukerne leter etter informasjon og priser på nettet. Av disse er det drøyt 40 % som har bestilt en reise på Internett de siste 12 månedene. Netsurvey tror bl.a. at det er innviklede web-områder som er årsaken til at tradisjonelle framgangsmåter dominerer.

- Vi har en veldig enkel og lettvint web-side med effektiv og rask søkemotor, fortsetter Ralph Axelson. Netsurveys undersøkelser viser at markedspotensialet for nettreisemarkedet er veldig stort for den som kan møte kravet om lett tilgjengelighet.

Seat24 er et Internett-basert reisebyrå med hovedsete i Uppsala som tilbyr formidling av flybilletter fra verdens ledende flyselskaper. Seat24 har en svært lett håndterlig søkemotor på hjemmesiden som foreslår de rimeligste billettalternativene. Bestilling gjøres direkte på hjemmesiden. Web-området ble lansert i juni 2000 i Sverige. Målet er å være etablert i Norden i løpet av 2001. Deretter vil et antall markeder i Europa bli bearbeidet, noe som skal ha skjedd innen 2 år. Bak Seat24 står bl.a. Ralph Axelson, adm.dir. med lang erfaring fra ulike stillinger innen reiselivsbransjen, sist som ansvarlig for driften av Carlson Wagonlit Travels forretningsreisebyråer i Skandinavia som sysselsetter 440 personer og har en omsetning på 4 milliarder SEK.

Header
Subject
Body
Footer