Billige flybilletter til Kuala Lumpur

2009-05-15:Malaysia kåret til verdens billigste ferieland

Malaysia kåret til verdens billigste ferieland for tredje året på rad.


Malaysia er for tredje år på rad blitt kåret til verdens billigste ferieland i valutavekslingsbyrået X-Change sin årlige ferieindeks. Likevel velger kun 1 av 10 av Seat24s kunder Malaysia fremfor Thailand som ferieland, til tross for at landene har mange likhetstrekk.

I valutavekslingsbyrået X-Change sin årlige ferieindeks legger Malaysia seg for tredje år på rad på topp som det billigste landet å feriere i. Ferieindeksen er en årlig undersøkelse av det faktiske prisnivået i 50 land. I tillegg til valutakursene tar undersøkelsen hensyn til de ulike landenes prisnivå på vanlige feriekostnader. Dette for å finne ut hvor svenske turister får mest igjen for feriepengene.

Ferie i Malaysia i stedet for Thailand

Thailand er et av de landene i verden hvor svensker ferierer mest, men ikke mange velger å reise til nabolandet Malaysia, til tross for at landene har mange likhetstrekk. Blant Seat24s kunder som hittil i år har bestilt ferie, velger ti ganger så mange å reise til Thailand som til Malaysia. Men landene har mange likhetstrekk. De ligger omtrent like langt fra Sverige, klimaet er det samme, strendene er like fine, og maten er den samme. 

En forklaring på den store forskjellen mellom de to landene i popularitet som feriemål kan forklares med ett eneste ord: Timing.
- Thailand ble introdusert for skandinaviske reiselystne som et eksotisk mål allerede på midten av 1990-tallet. Målgruppen var klar for å teste et nytt, spennende reisemål, og Thailands suksess som ferieland var et faktum. Malaysia har ikke helt rukket å ta inn dette forspranget, forklarer Marléne Wallberg, markedsdirektør i eTRAVELi.
Malaysia er billigere å feriere i enn Thailand, som kun kommer på 9. plass i ferieindeksen.  Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur, er dessuten verdens mest prisgunstige hotellby. 
- Å reise til Malaysia kan være det perfekte alternativet for den som vil reise litt billigere, men likevel besøke en svært populær region. Akkurat nå tilbyr vi dessuten lave kampanjepriser til Kuala Lumpur, med reiseperiode frem til september.  Prisene med Malaysia Airlines begynner på 4270 kr, sier Marléne Wallberg.


For mer informasjon, kontakt:
Marléne Wallberg, markedsdirektør, eTRAVELi
Tlf: 0733-12 80 90
E-post: marlene.wallberg@etraveli.com

Om Seat24
Seat24 er et svensk foretak som ble dannet i år 2000, og har siden den gang vokst til å bli et av Nordens ledende internettreisebyråer. Foretaket, som hver dag selger drøyt 1000 billetter, samarbeider med ca. 650 flyselskaper verden over, og formidler reiser til opp imot 1500 ulike destinasjoner. Seat24 er i dag etablert i Sverige, Norge, Danmark, Finland og Tyskland. Seat24 er en del av reisekonsernet eTRAVELi. Konsernet omsatte for 3,1 mrd. i 2008. Hovedkontoret ligger i Uppsala. For mer informasjon, besøk: www.seat24.se

Header
Subject
Body
Footer