Billige flybilletter til Kuala Lumpur

2002-10-21 Nettreisebyrået Seat24 kjøper opp EasyT Travel

Det raskt voksende nettreisebyrået Seat24 i Uppsala har kjøpt opp samtlige aksjer i konkurrenten EasyT Travel AB og bygger dermed en sterk kommersiell og teknisk plattform for fortsatt vekst i det nordiske reisemarkedet.

Seat24 har vokst raskt siden starten sommeren 2000. I første halvår av 2002 kunne man vise til en omsetning på 41 msek sammenliknet med 13 msek i føste halvår av 2001. Dette er en økning på 215 %. Men oppkjøpet av EasyT Travel AB (www.easyt.se), som er en av de mest kjente aktørene i bransjen, fullfører de sin strategi for å bli markedsledende på nettreisehandel i Sverige og til og med i Norden. De siste årenes svingninger i reisemarkedet har medført en strukturell konsolidering ledet av de fremgangsrike aktørene i markedet.

- Dette er et godt tidspunkt for å gjøre et strategisk oppkjøp som gir Seat24 grunnlag for å bli markedsledende i Norden, sier Ralph Axelson, VD og grunnlegger av Seat24. EasyT Travel har vært fremgangsrike, og med våre sammenlagte volumer vil vi kunne tilby reisekundene bedre service og mer fordelaktige priser. At begge selskapene har samme tekniske plattform er en stor fordel. Dette gjør sammenslåingen teknisk smertefri, noe som gagner både oss og kundene våre.

Begge selskapene sier de regner med at sammenslåingen, som formelt skjer 1. november 2002, kommer til å gjøre deres tilbud til reisemarkedet enda mer interessante. Seat24 har som målsetning å nå en omsetning på minst 120 msek i løpet av 2003.

Seat24 Travel AB er et svensk internettbasert reisebyrå som lanserte nettsidene sine i Sverige i juni 2000, og som siden den gang har ekspandert kraftig. Seat24 tilbyr formidling av flybilletter, hotell og leiebil. Via en svært letthåndterlig søkemotor på Seat24's hjemmeside får kunden raskt opp de alternativene som er gunstigst i øyeblikket. I juni 2001 ble siden lansert i Norge og i mars 2002 i Danmark. I løpet av de neste to årene vil Seat24 fortsette å bearbeide flere interessante markeder i Europa. I november 2002 kjøpte selskapet Sveriges første onlinereisebyrå, EasyT Travel AB. I 2002 hadde Seat24 en omsetning på vel 70 msek. For 2003 beregnes omsetningen å stige til 115 msek. med et fortsatt positivt resultat.

Header
Subject
Body
Footer